LOW and SLOW / dlhá príprava pri nízkej teplote
Ak by ste chceli vyskúšať “low & slow”, čiže pomalé a nízko teplotné varenie, tak potom Vám na jedno nasypanie drevného uhlia môže vydržať až 20 hodín! Keď skončíte varenie, stačí uzavrieť spodný prívod vzduchu a vrchný regulačný liatinový vrchnák nahradiť keramickým, čo zabezpečí vyhasnutie drevného uhlia, ktoré následne po vychladnutí prehrabte náradím na vyberanie popola. Toto drevné uhlie zbavené bielych popolových častí ostane pre budúce použitie.
Delikátna chuť pomalého varenia
Pomalé varenie je jednoducho „in”! A to je správne, pretože veľké kusy mäsa, ktoré sa pomaly varia v zelenom vajíčku Big Green Egg sú neskutočne chutné a šťavnaté. Môže to znieť síce trochu komplikovane, no nič nemôže...